starka tantens liv


Byråkrati och jävelskap
17 juni, 2015, 15:22
Filed under: Okategoriserade

Mina tre barn har alla skoltaxi

de uppfyller kriterierna då de har diagnoser och att åka skolbuss funkar inte för någon av dom.

För grabbarna tar det för mycket energi och för lilla J så skulle hon kunna gå av precis var som helst då hon har svag impulskontroll.

I ett år har det gått alldeles utmärkt för mina tre barn att åka skoltaxi utan papper och byråkrati. Men serru nu är det stop för det. Tyckte det gick för enkelt att bara prata med den ansvarige på kommunen som handhåller skoltaxifrågan. I går dök ett tvåsidigt formulär upp: Ansökan om skolskjuts. Eller rättare sagt 6 papper då var och ett av mina barn skall åka skoltaxi.

Om nu barnet har en funktionsnedsättning måste det bifogas ett läkarintyg. Tittar vidare på papperet och ser att om du är rullstolsbunden behövs inget läkarintyg utan då kan man bara kryssa i den lilla rutan. Gör mig förbannad att förutom att jag måste ringa runt till flera instanser för att få hem ett läkarintyg så är ett osynligt handikapp kravet att högre ort måste ge intyg men inte om du har ett fysiskt handikapp. Så här är det rakt igenom vårt samhälle. De individer med dolda handikapp får kämpa så mycket mer än de individer med fysiska handikapp. De föräldrar vars barn har behov av en ramp för att kunna delta i skolan så bygger skolan en ramp utan att föräldrarna ska strida till förbannelse medan vi som har barn med dolda handikapp där våra barn har behov av en resurs eller ett litet rum för att våra barn skall ha samma chans att delta i skolan får kämpa som svin och oftast skiter skolan i våra barns behov i alla fall och resultatet blir att våra barn blir utbrända och blir hemmasittare. Jävla okunskap och syn många av er har där ute. Jag är så arg så jag gråter när jag tänker på hur livet är orättvist för mina barn för de har npf.

Så kontentan av denna okunskap har jag suttit hela fm och ring , först till BUP som tyckte jag skulle komma in med lilla J då den läkaren som utredde J inte var där just nu så då skulle en annan läkare träffa lilla J

Jag fick vänligt men bestämt tala om att systern intelefonera fick be vilken läkare hon ville ta och läsa lilla J’s utredning och skriva ett intyg utifrån den. Så slapp jag åka med lilla J som inte fixar att komma till BUP då hon varje gång fått låsning på plats. Till slut skulle syster i telefonen göra som jag sagt.

vänligt men bestämt. Att vara tydlig brukar vara ett vinnande koncept. Sedan fick jag ringa HAB där grabbarna är inskrivna och där gick det lättare. Systern skulle be ngn av läkarna skriva varsitt intyg till mig.

Jag tycker att alla ni som har barn utan npf skall behöva skriva i papper för allt och även ha med läkarintyg. När ditt barn tex behöver ett busskort. Larvigt tycker du, precis så tycker jag oxå då jag behöver fylla i papper till förbannelse för ngt som är självklart. Att ha rätt att åka skoltaxi då mina barns behov kräver det. Fingret upp till okunskapen i samhället.

 

 

 

 

Kommentarer inaktiverade för Byråkrati och jävelskap